Biografie

"Qassim's werk gaat over de liefde voor een persoon, een gedachte, een plek of een land. De eeuwige strijd tussen oorlog, haat, lelijkheid en slechtheid en hun tegenpolen vrede, liefde, goedheid en schoonheid.
Qassim is een veelzijdig kunstenaar die naast schilderijen, installaties en werken op papier maakt. In samenwerken met ceramiste Brigitte Reuter vervaardigt hij ontroerend mooie en mysterieuze ceramische objecten.
Qassim’s werk mag zich verheugen op een internationale schare van bewonderaars, liefhebbers en verzamelaars en werd de laatste jaren in diverse galeries en musea in de werld getoond."

Frank Welkenhuysen, Galerie houder en kunsexpert, 2008

Qassim Alsaedy is in 1949 geboren in Bagdad en studeerde van 1969 tot 1973 schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Bagdad. Hij heeft geëxposeerd op talloze solo- en groepsexposities in: Irak, Libanon, Syrië, Jemen, Libië, Frankrijk, Nederland, Duitsland, België, de Verenigde Arabische Emiraten, Italië en Zweden. Qassim is lid van verschillende organisaties van kunstenaars: ISOA in Irak; Aiap in Frankrijk, BEEK, GSA en Kunstliefde in Nederland. Hij was docent kunstonderwijs in Irak, Libië en Nederland. In 2002 won hij de Kirkhofprijs.

 

CV